Tervetuloa tutustumaan koirankasvatuksen monipuoliseen maailmaan

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan koirankasvatuksen monipuoliseen maailmaan. Luomme silmäyksen siihen, mitä koiran kasvattaminen parhaimmillaan voi olla. Suuri osa kasvattajista toimii harrastuspohjalta omistaen muutaman koiran oman ansiotyön ohessa, mutta kasvattamiseen on mahdollista myös omistautua niin, että siitä tulee ammatti, jolla voi saada elatuksen ja olla töissä kotonaan.

Ammattina koiran kasvatus

Koirien kasvattaminen ammattina onkin työläs, vaikkakin palkitseva ammatti, johon usein sitoudutaan koko elämän ajaksi. Se vaatii myös paljon kokemusta, tietotaitoa, mahdollisesti joitakin koirien hoitoon ja käsittelyyn liittyviä kursseja, sekä intohimon toimia eläinten parissa. Moni päätyy alalle siksi, että perheessä on aiemmin ollut omia tietynrotuisia omia koiria, jolloin tietämys on lisääntynyt valmiiksi rodun ominaisuuksista ennen kasvatustoiminnan aloittamista. Suurin osa kasvattajista ovat uskollisia yhdelle rodulle, vaikka mahdollisuus on kasvattaa eri rotuja myös samanaikaisesti. Silloin tietenkin omistajan on oltava tarkkana, jotta eri rotuisista koirista ei synny sekarotuisia koiria, joka ei ole jalostuksen kannalta toivottavaa.

Perehdymme tarkastelemaan hieman sitä, miten erilaisilla roduilla on hyvin monipuolisesti hintoja ja luomme lyhyen katsauksen siihen, miten olla tukematta pentutehtailua, jossa teetetään pentuja eläinten terveyden kustannuksella.

Oman pennun ostaminen

Perehdymme sivustolla hieman siihen, miten uutta koiran pentua hankkiva voi tunnistaa hyvä kasvattajan ja mitä kannattaa tarkistaa hankkiessa uutta pientä karvaista perheenjäsentä kotiinsa. Turvalliseen koiran ostamiseen liittyy varmuus siitä, että kaikki on kunnossa ja koiran isä tai ainakin emä on nähtävillä. Koirien tulee olla hyvin hoidettuja, eikä niillä saa olla käytöshäiriöitä. Ennen pennun ostamispäätöstä on tärkeää, että pentuja voidaan käydä katsomassa ennen ostamista, vaikka niitä ei voida luovuttaa ennen kahdeksan viikon ikää. Hyvä kasvattaja ei anna pentua liian aikaisin uusille omistajille, joka voi johtaa siihen, että pennulla aikuiseksi kasvettuaan ilmenee eroahdistusta tai muita normaali elämää hankaloittavia käytöstapoja.

Tervetuloa lukemaan sivustoamme ja tutustumaan koiran kasvattamiseen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *